Wat als het woord kanker valt?

BLOG

Wat als het woord kanker valt?

KANKER


Als dat woord valt, stokt onze adem.   We gruwelen ervan. 

Bij kanker vermoeden we een zekere laksheid/traagheid van het lichaam met name het immuunsysteem om te reageren op iets dat slecht is voor ons lichaam.  Er is een grondige verstoring in de evenwichtsoefening wat betreft de werking van het immuunsysteem. 

Kanker is een woekering van cellen, een overgroei, en kan als het ware als ‘heling’ worden gezien na een conflict-actieve fase. De vraag bij kanker is: waarom trad het immuunsysteem niet op wanneer het moest?  Waarom ging het dat conflict niet bij het prille begin in de kiem smoren zoals het immuunsysteem betaamd te doen? Voeding? Medicatie? Stress? Roken? Pesticiden? Herbiciden? Zware metalen? Verzorgingsproducten? Plastiek? Luchtverontreiniging… Ze spelen allemaal een rol.  En ik vind voeding wel één van de allerbelangrijkste!  Waarom?  Omdat je met voeding ervoor kan zorgen dat je eigen verdedigingsmechanisme gevoed en versterkt wordt om aan te vallen wat aangevallen moet worden.  Jouw immuunsysteem zit namelijk in jouw darmen en als jouw darmen niet gevoed worden zoals het hoort dan komen daar ongetwijfeld vodden hadden.  Over veel andere zaken zoals zonet opgenoemd hebben we jammer genoeg minder invloed op.  Op voeding absoluut wel.  Vermijd daarom zoveel mogelijk geraffineerde suiker.  Het eten van veel suiker zorgt voor bloedsuikerpieken en als logisch gevolg insulinepieken.  En hoe meer insulinepieken je toelaat, hoe ongevoeliger je wordt aan insuline.  Je pancreas kent geen grenzen en blijft insuline produceren. Je wordt insulineresistent.  Maar insuline is een groeihormoon.  Dit wil zeggen dat insuline cellen of weefsels laat groeien die niet altijd moeten groeien.  En dat is net het fenomeen dat optreedt bij kanker.  Daarnaast dwing je jezelf steeds in groeifase als je teveel aantal keer eet of je porties te groot zijn.  Je groeifactoren en receptoren stijgen wat een zekere nood creëert.  Het is daarom belangrijk om die onbewuste groei, wat kanker letterlijk is, niet te gaan stimuleren.  Af en toe rusten, ja zelf vasten, zorgt ervoor dat je in herstelmodus terechtkomt.  Zet tevens in op juiste darmbacteriën ahv probiotica, prebiotica, vezels, B-, C-, D-vitaminen en mineralen.  Noten en voornamelijk walnoten, amandel-, cashew- en pecannoten daar zijn onze darmbacteriën verlekkerd op. Wetenschappelijk onderzoek toonde aan dat 2 handjes noten per week het aantal gevallen van darmkanker met 50% deed dalen.  Let op met alcohol want alcohol spoelt je goeie bacteriën zo weer weg en breekt stamcellen af en stamcellen zijn ook een natuurlijk verdedigingsmechanisme want ze staan in voor regeneratie. Verder schijnen groene-en zwarte thee goed te zijn, zwarte chocolade, aslook voldoende eiwitten, bv. diertjes die vliegen en voedsel uit de zee: goede vetten.  Zet in op glutathion, Curcumine en D-mannose. 

Ik geloof in het feit dat niets in het lichaam zomaar gebeurt.  Onze psyche, hersenen en lichaam vormen 1 geheel.  Ik geloof heel sterk in psychosomatiek.  Zo ook is er een relatie van de psyche tov kanker.  Om een aantal voorbeelden te geven: in de Chinese geneeskunde staat lever voor woede en frustratie. Heeft leverkanker dan iets te maken met opgekropte woede? Bij borstkanker is er een link met moederzorg die niet of niet ten volle tot uiting komt. Testikelkanker slaat op een krenking van mannelijkheid.  Het verlies van een heel geliefd persoon bv. omdat hij zich niet meer kan voortplanten of omdat hij het resultaat van zijn voortplanting: zoon of dochter verliest en noem maar op. 

Mijn conclusie bij kanker is: werk zo veel mogelijk preventief.  Voeding is het beste medicijn. Vermijd medicatie of chemotherapie dat symptomatisch werkt en een regelrechte aanval is op het ganse lichaam maar kies eerder voor immuuntherapie dat je ganse verdedigingsmechanisme aansterkt.  Wees u daarenboven ervan bewust dat alles in ons lichaam aan elkaar hangt: darmen, hersenen en psyche. 

Heb je iets gehad aan deze blog? 

Schrijf je dan in op mijn nieuwsbrief en/of volg me op Instagram of Facebook onder de naam Miss Blink. 

Op mijn website zie je alvast de icoontjes staan. Klik er op en klaar is kees. 

Gezonde groetjes, 

Anne-Sophie alias Miss Blink