Gebod 8: als je het begrijpt dan is het niet moeilijk. In de verandering ligt de oplossing = nothing changes if nothing changes

BLOG

Gebod 8: als je het begrijpt dan is het niet moeilijk. In de verandering ligt de oplossing = nothing changes if nothing changes

We zijn 1 augustus vandaag, een nieuwe maand.  Dus…. het is alweer tijd voor een nieuwe blog.

Zoals beloofd breng ik elke maand van 2021 een gebod uit met informatie en tips voor een gezond(er) leven.  Augustus gaat over veranderingen die nodig zijn om gewoontes te doorbreken.  In veranderingen schuilt de oplossing.  En éénmaal je het begrijpt  dan is het niet moeilijk.

Herinneren jullie zich nog mijn gebod 4 waar ik jullie vroeg of jullie weten waarom we koolhydraten, eiwitten en vetten nodig hebben?  (Mijn blog kunnen jullie hier nalezen).  Toen stipte ik aan dat zeker 95% van mijn lezertjes niet echt zullen weten waarom we macronutriënten zoals eiwitten, vetten en koolhydraten naar binnen werken.  Toen had ik het over: “Weet wat je eet.  Tot je weet hoe je lichaam werkt, heb je niet de controle over je leven.”  Dus als je effectief weet waarmee je bezig bent, als je effectief weet waarom je eiwitten, vetten of koolhydraten naar binnen werkt dan is dat al veel.  Daarmee bereik je al héél veel.

Als je het begrijpt dan is het eigenlijk niet zo moeilijk

Vorige week postte ik op mijn Instagrampagina dat voeding misschien wel het meest belangrijke ‘werktuig’ is in mijn medische gereedschapskist.  Met 1 werktuig kan je al veel bereiken, maar samen met andere werktuigen kan je misschien wel mooiere dingen construeren of opbouwen.  Zo is het ook belangrijk om ook beweging, bioritme, stress, omgevingsfactoren, toxines, emoties, genetica, epigenetische programmering enz. in de bouw van jouw gezondheid te betrekken.  In 1 blogartikel al deze werktuigen uit de doeken doen zou niet haalbaar zijn, maar ik tracht steeds via blogs, posts op Facebook, Instagram en via nieuwsbrieven telkens een stukje van mijn verhaal naar buiten te brengen.  Weet dat het (net zoals ik niet in 1 artikel over àlles kan schrijven) daarom ook niet de bedoeling is dat jij in 1 x met al deze tools aan de slag gaat.  Dat is trouwens voer voor een volgend blogartikel.  In gebod nummer 9 geef ik jou advies om kleine stappen te zetten, om met kleine aanpassingen naar je doel te werken.

Deze 3 punten moet je voor jezelf even neerpennen.

1. Maak het voor jezelf helder wat je wil.  Waar droom je van?  Wat is jouw grote wens?  Is die hapklaar of kan deze worden onderverdeeld in subwensen?

2. Doe aan zelfanalyse.  Waar sta je nu?

3. Time for action.  Wat houdt je tegen?

 

De kleinste verandering maak het grootste verschil.

Onderschat daarbij de kracht van gedachten niet oftewel Selfulfilling Phropecy.

Wat je denkt, stuur je.  Wat je je visualiseert, stuur je.

Dus als je ervan uitgaat dat het je toch niet zal lukken dan is de kans inderdaad groot dat het niet zal lukken.  Als je ervan uitgaat dat het allemaal te lang zal duren, dat er toch niet onmiddellijk resultaat zal zijn of dat het te duur zal zijn, dan stuur je het in de verkeerde richting.

Probeer dus je mindset positief te houden:  ‘ik wil er iets aan doen, ik kan dit ombuigen, ik kan dit betalen, het is voor mijn gezondheid, ik kan dit, ik ben dit waard, het is de investering waard.’  Dan gaat dat ook zo zijn!!  Stay positive!

Probeer jezelf geen regeltjes of restricties op te leggen.  Probeer ook niet in goed en slecht te denken.  Anders heb je snel te maken met ‘verbod’ waardoor je je rap schuldig voelt als je iets niet deed ‘zoals het boekje’.  Want dat kan wel eens het ‘averechtse’ effect hebben.

Volgende maand zal ik je effectief enkele voorbeelden geven van kleine aanpassingen om naar je doel te werken.  Het belang van kleine stappen te zetten.  So stay tuned!

Deel dit artikel op jouw Instagram-pagina of facebook-pagina, tag mij hierin of toon mij een printscreen en maak kans op een gratis consultatiegesprek ter waarde van 55€.  Good luck!