Ga na wat voetreflexologie voor jou kan betekenen.  Probeer het eens uit.

We zijn 1 oktober vandaag en dat wil zeggen… jaja alweer een nieuwe maand en dus een nieuwe blog.
Voor de maand oktober wil ik graag uit de doeken doen wat voetreflexologie is en wat het eventueel voor jou kan betekenen.  We zijn volop herfst wat vandaag extra goed te voelen is: koude en regen wisselen elkaar voortdurend af.  Daarom leek het mij goed om het begin van de herfst te starten met een blog over de warmte en heilzaamheid van voetreflexologie.

Onze voeten brengen ons 4 keer de wereld rond.  Ze brengen ons overal.  Maar we verstoppen ze de hele dag in onze schoenen (iets wat onze voorvaderen nooit deden).  Ze zijn onze steun en dragen ons ganse lichaam.  Zij bepalen onze richting, ook in figuurlijke zin!  Voeten zijn zo veel meer dan wat we van onze voeten verwachten! En toch krijgen onze voeten maar weinig erkenning voor het werk dat ze verrichten.

De wereld ligt aan je voeten 

Hoe werkt voetreflexologie en wat heb je eraan?

Het is belangrijk voor ons lichaam om goed in de gaten te houden waar energie nodig is en waar het aan opgaat. Hiertoe beschikt het lichaam over een netwerk van sensoren en regelsystemen op het niveau van weefsels en organen. Een goede gezondheid heeft alles te maken met een goede energieverdeling.  Klachten zijn vaak een gevolg van energieverlies.  Ziekte is een gevolg van onevenwicht en blokkades in die doorstroming.

Voetreflexologie zet zich in daar waar de meeste nood is.  Is er een onevenwicht in energie?  Waar is er een tekort?  Waar is er teveel energie? Via  drukuitoefening op bepaalde zones op je voet wordt het evenwicht in energieverdeling nagestreefd.

De oorzaak van de klacht achterhalen, is steeds mijn doel en dat verschilt van louter symptoombestrijding. Vaak gaan klachten hand in hand met een onevenwicht in voeding-beweging-ontspanning-slaap. Daarom start ik een sessie voetreflexologie altijd eerst met een aantal specifieke vragen.  Samen met de klant wordt er een behandelplan opgesteld zodoende er specifieker ingezet kan worden op eventuele klachten.

Reflexologie is natuurlijk omdat ik het lichaam zelf zijn werk laat doen.  Deze acute prikkels kunnen het lichaam namelijk helpen om zijn homeostase of evenwicht terug te vinden. Reflexologie is dus ter ondersteuning van het zelfgenezend vermogen én de immuniteit.  Er wordt samen met de klant gekeken hoeveel keer acute prikkels nodig zijn om het lichaam voldoende stimulans te geven.

Voetreflexologie is aangenaam.  Hekan preventief, curatief maar ook ontspannend worden ingezet.  

Enkele voordelen van voetreflexologie zijn:

 • Energietekorten aanpakken
 • Energieën weer volop laten stromen
 • Fysieke klachten reduceren
 • Hormonen uitbalanceren
 • Zenuwstelsel optimaliseren
 • Pijn reduceren
 • Slaap bevorderen
 • Bloeddoorstroming stimuleren
 • Overtollige afvalstoffen liquideren
 • Lymfe afvoeren
 • Ontspanning

Voor wie niet?

 • Mensen met koorts en besmettelijk ziektes
 • Mensen die lijden aan epilepsie
 • Bij een acute onsteking van het vaat-en lymfesysteem

Bij twijfel stem je best even af alvorens een afspraak te maken

De duur van een sessie voetreflexologie kan verschillen van persoon tot persoon, afhankelijk van zijn/haar wens en type klacht.

Zo, ik hoop dat ik jou wat meer informatie kon meegeven wat voetreflexologie eigenlijk is en wat het mogelijks voor jou betekent.

Aarzel niet me te contacteren als je nog met vragen zit.

En…

Er is méér…  

Iedere eerste weekend van oktober is er ‘het weekend van de klant’.  Ik wil graag nieuwe klanten belonen met 30% KORTING als ze morgen, 2 oktober of zondag, 3 oktober een afspraak boeken.

Verder geef ik een GRATIS sessie weg voor de 15e persoon die mijn berichtje deelt op Instagram of Facebook en mij hierin tagt.

Dat kan tellen, niet?  Véél succes!

 

Gezonde groet

Anne-Sophie