In tijden van corona

Surreëel, zo noem ik het.  Tijden van corona doen me voor de eerste keer meedraaien als één van de hoofdactrices in een film.  Drama? Een thriller? Of eerder een horrorverhaal?  Voor veel mensen zal het wel één van deze drie zijn. We ain’t seen nothing yet. Stress, onzekerheid, van je geliefde, familie en vrienden weggerukt worden, verveling, ellende, onmacht, financiële ramp, eenzaamheid, pijn, verdriet, etcetera etcetera.

Niettegenstaande veel mensen zouden kiezen voor één van de drie bovenstaande filmstijlen, zou mijn intrede in de filmwereld er één zijn in een actiefilm of avonturenfilm.  Want ik zie in elke situatie hoe erg die ook mag zijn, een opportuniteit.  Uit grote miserie kunnen er heel mooie dingen ontstaan… “Elk nadeel heb zijn voordeel” dito Cruijff/Van Hanegem.

En toen kreeg de onbewuste mens een kans…
Een kans om te durven kijken naar zichzelf en naar de gekte van de leefwereld die hij/zelf zelf gecreëerd heeft.
Een kans om te beseffen dat hij of zij beter kan.  Veel beter!

Als je situatie onbevredigend of onplezierig is, maak je er dan op dit moment los van en geef je over aan wat IS.  Je bewustzijnstoestand wordt dan niet meer beheerst door uiterlijke omstandigheden.  Je wordt niet meer bepaald door reacties en verzet.  Kijk naar de details van de situatie.  Stel jezelf de vraag: is er iets wat ik kan doen om de situatie te veranderen. Als het antwoord neen is en er niet meteen verandering komt in de omstandigheden, geeft aanvaarding van het Nu je de kracht om erboven uit te stijgen.  Want, we zijn ons denken niet.  Hoe dan ook, je bent vrij.

Grijp deze vrijheid aan om stil te staan hoe je leven eruitziet en grijp de kans om misschien nu wel ‘s 360 graden je leven om te buigen.
Genoeg met het rushen van activiteit naar activiteit, genoeg met al die sociale ‘musts’ om met Jan, Dirk en Chantal af te spreken, liefst terzelfdertijd, werkt het efficiëntst in tijden waar er bijna geen tijd meer is… Genoeg om steeds weer klaar te staan voor een ander en jezelf te vergeten.

Hoogtijd om weer in onszelf te keren, voeling te krijgen met onszelf.  Geen kwestie van ‘geleefd te worden’ maar een toestand van puur bewustzijn.
“Wat vind IK belangrijk?”
Laat creativiteit weer zegevieren.
Doe wat je altijd graag wilde doen, schrijf uiteindelijk ‘s die droom van je uit, geef aan hoe je je doelen wil bereiken, maak een stappenplan, doe iets met je passie, kom buiten, focus je op je gezondheid, maak nu eindelijk ‘s die recepten klaar waar je nooit geen tijd voor vond.

Leef niet in het verleden, leef niet in de toekomst.  Het leven is een aaneenschakeling van momenten in het Nu. Alles gebeurt in het Nu en alles vinden we in het Nu.  Als we ons hiervan bewust worden, vinden we schoonheid, liefde, geluk, creativiteit, innerlijke vrede en bovenal ons ware zelf.

Hier alvast wat inspiratie:

    • Lees het boek: “De kracht van het NU” van Eckhart Tolle
    • Aanschouw en leer van de natuur: planten en dieren: zij verwachten niets, zij leven
    • Installeer de app “Zeker Gezond” en start om gezonder te koken
    • Blijf sporten: blijfsporten.be.  Zie ook: https://youtu.be/N1tkM5y2w2s
    • Gebruik humor

Hou het gezond, hou het veilig, hou het leuk

Een bewuste en liefdevolle groet,

Anne-Sophie